Drama/dans

In de periode tussen de herfstvakantie en eind maart hebben we een vakdocent Drama/Dans in dienst. Haar naam is Odette Koster. Odette verzorgt de drama/danslessen bij ons op school.

Iedere twee weken krijgen de groepen les van juf Odette. De lessen duren 45 minuten en de leerkracht van de groep is aanwezig tijdens de lessen. Odette start met een opwarmer. Daarna besteedt ze aandacht aan een drama- of danstechniek. De groep wordt gesplitst; de helft van de groep werkt onder begeleiding van Odette en de andere helft van de groep werkt onder begeleiding van de eigen leerkracht. Als afsluiting van de les komen de beide groepen weer samen en presteren ze wat ze geleerd of gedaan hebben.

Tijdens de drama/danslessen wordt toegewerkt naar een grote eindvoorstelling. Die voorstelling vindt plaats tijdens de DramaDansDagen en hierin komen de leerlijnen Drama, Dans en Muziek samen. De DramaDansDagen vinden ieder jaar plaats in de maand maart of april.

Musical op de Dom Helder Camaraschool