Drama/dans

In de periode tussen de herfstvakantie en eind maart hebben we een vakdocent Drama/Dans in dienst. Haar naam is Josien Kragt. Josien verzorgt de drama/danslessen bij ons op school.

Iedere maandag krijgen groepen les van juf Josien. De lessen duren 30 minuten en de leerkracht van de groep is aanwezig tijdens de lessen. Josien start met een opwarmer. Daarna besteedt ze aandacht aan een drama- of danstechniek. De groep wordt gesplitst; de helft van de groep werkt onder begeleiding van Josien en de andere helft van de groep werkt onder begeleiding van de eigen leerkracht. Als afsluiting van de les komen de beide groepen weer samen en presteren ze wat ze geleerd of gedaan hebben.

Tijdens de drama/danslessen wordt toegewerkt naar een grote eindvoorstelling. Die voorstelling vindt plaats tijdens de DramaDansDagen en hierin komen de leerlijnen Drama, Dans en Muziek samen. De DramaDansDagen vinden ieder jaar plaats in de maand maart.

Vorig schooljaar hebben we met de hele school een musical ontwikkeld, ingestudeerd en opgevoerd in Martiniplaza te Groningen. Het was een groots succes! Ook voor dit schooljaar hebben we weer een geweldige eindproductie voor ogen. Houd u de nieuwsbrief in de gaten voor meer nieuws.

Musical op de Dom Helder Camaraschool